Een fotograaf, vormgever, curator, redacteur, uitgever of ander expert deelt zijn kennis en ervaring in een kleine groep.

Je kunt je werk voorleggen voor feedback of ervoor kiezen om de workshop te volgen als toeschouwer.

PLAATS
Antwerpen . FOMU
Gent . S.M.A.K. en NUCLEO

DOELGROEP
fotografen die autonoom aan een oeuvre werken

WRKSHP 29 . Vincent Delbrouck GNT zo 14.10.18

Je kunt je werk presenteren aan Vincent Delbrouck voor feedback. Hij vertelt over zijn eigen werk en werkwijze en gaat daarbij in dialoog met de groep. Je kunt er ook voor kiezen de review te volgen zonder eigen werk te tonen.
www.vincentdelbrouck.be

S.M.A.K.
Jan Hoetplein 1
9000 Gent

14u30 tot 17u30
20 minuten portfolio viewing per persoon

6 deelnemers . 4 toeschouwers

125 euro (deelnemer)
80 euro (toeschouwer)
85,50 euro (kmo-portefeuille)

ARCHIEF
WRKSHP 28 . Bert Danckaert . grootstedelijke abstractie ANT zo 27.05.18

Bert Danckaert combineert documentaire strategieën met een doorgedreven vormelijk minimalisme wat vaak tot abstractie leidt. Hij focust op grootstedelijke urbane situaties in (mega)steden als Beijing, Mumbai, New York, Bangkok, Kaapstad, Brasilia, Havana, Mexico City, … Er verschenen verschillende monografieën over zijn werk. In deze workshop gaat hij in dialoog over vormelijke en inhoudelijke consequenties in het tot stand komen van een fotografisch project.

Bert Danckaert geeft les aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en schrijft over fotografie, voornamelijk voor <H>ART Magazine. Hij is tevens de auteur van het essay ‘De Extra’s’ dat onlangs in Engelse vertaling verscheen als ‘The Extras’. www.bert-danckaert.be

Je kunt je werk presenteren aan Bert Danckaert en om feedback vragen of ervoor kiezen de workshop te volgen als toeschouwer.

FOMU
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen

14u30 tot 17u30

6 deelnemers
4 toeschouwers

125 euro (deelnemer)
80 euro (toeschouwer)
85,50 euro (kmo-portefeuille)

* in de voormiddag kan je inschrijven voor een review

WRKSHP 27 . klaarstomen voor Feedback Day ANT zo 29.04.18

Wil je je werk voorleggen aan experts op de Feedback Day in het FOMU, maar heb je nog twijfels? Hoeveel en welke beelden laat je zien? Hoe presenteer je ze en wat vertel je erbij? Wat wil je te weten komen?

Mentormentor helpt selecteren, formuleren en reflecteren zodat je op zaterdag 5 mei het uiterste haalt uit de Feedback Day.

FOMU
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen

klaarstomen op zo 29.04 van 10u00 tot 12u30
Feedback Day op za 05.05 van 10u00 tot 12u30 of 14u00 tot 16u30nabespreken op za 05.05 van 16u30 tot 18u00

125 euro (incl.btw)
inbegrepen: voortraject + Feedback Day + nabespreking

WRKSHP 26 . Thomas Vandenberghe . visuele brieven GNT zo 22.04.18

Thomas Vandenberghe documenteert de rusteloosheid van zijn emotionele leven. Herhalen, wegvegen en krassen op de prints, zijn veruitwendigingen van zijn gevoelens. De beelden zijn intiem en teder en illustreren tegelijk gemis en verlangen.
Het zijn private beelden die de kijker toch de ruimte laten voor een eigen verhaal. Hij realiseerde op korte tijd verschillende publicaties en wordt sinds 2017
vertegenwoordigd door Stieglitz19. www.thomasvandenberghe.be

Je kunt je werk aan Thomas Vandenberghe voorleggen voor feedback of ervoor kiezen om de workshop te volgen als toeschouwer.

NUCLEO
Lindenlei 38
9000 Gent

14u30 tot 17u30

6 deelnemers
4 toeschouwers

125 euro (deelnemer)
80 euro (toeschouwer)
85,50 euro (kmo-portefeuille)

*  i.s.m. Fotoshop Gent
** in de voormiddag kan je inschrijven voor een review of voor “WRKSHP 26 . Thomas Vandenberghe . visuele brieven”

WRKSHP 25 . Andrea Copetti . Tipi Bookshop GNT zo 22.04.18

EN
Andrea Copetti is the owner of Tipi Bookshop, a platform for dialogue. He aims at exploring new horizons regarding book design and storytelling, by promoting self-published photobooks. He hopes that, in so doing, every encounter with someone else’s work might instigate new ideas and challenge the ways in which we tell a story. www.tipi-bookshop.be

The workshop is in English. You can either show your work to Andrea Copetti for feedback, or choose to attend the workshop as a listener.

NL
Andrea Copetti is eigenaar van Tipi Bookshop, een platform dat een dialoog wil teweegbrengen. Zijn doel is nieuw horizonten verkennen wat boekvormgeving en storytelling betreft, door fotoboeken te promoten die in eigen beheer zijn uitgegeven. Hij hoopt dat elke ontmoeting met het werk van iemand anders nieuwe ideeën kan genereren en de manier waarop we verhalen vertellen kan uitdagen. www.tipi-bookshop.be

De workshop is in het Engels. Je kunt je werk aan Andrea Copetti voorleggen voor feedback of ervoor kiezen om de workshop te volgen als toeschouwer.

NUCLEO
Lindenlei 38
9000 Gent

10u30 – 13u30

6 deelnemers/participants
4 toeschouwers/listeners

125 euro (deelnemer/participant)
80 euro (toeschouwer/listener)
85,50 euro (kmo-portefeuille)

*  i.s.m. Fotoshop Gent
** in de namiddag kan je inschrijven voor een review of voor ‘WRKSHP 26 . Thomas Vandenberghe . visuele brieven ‘.

WRKSHP 24 . Tine Guns . van idee tot presentatie ANT zo 11.03.18

Tine Guns beperkt zich niet tot één medium. De voortdurend wisselende relatie tussen waarnemen, beeldvorming en betekenisgeving vormen de rode draad doorheen haar oeuvre, dat zowel fotografie, film, installaties als publicaties omvat.
Aan de hand van enkele concrete voorbeelden illustreert ze hoe een idee evolueert naar een presentatievorm.
Tine Guns werkt aan een doctoraat over hoe je cinematografische technieken kan gebruiken om tot een sequencing van je fotoboek te komen. www.tineguns.tumblr.com

Je kunt je werk aan Tine Guns voorleggen voor feedback of ervoor kiezen om de workshop te volgen als toeschouwer.

FOMU
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen

14u30 tot 17u30

6 deelnemers
4 toeschouwers

125 euro (deelnemer)
80 euro (toeschouwer)
85,50 euro (kmo-portefeuille)

* in de voormiddag kan je inschrijven voor een review

WRKSHP 23 . Bruno Roels . typologische verzamelingen . VOLZET GNT zo 28.01.18

Leg je werk voor aan Bruno Roels. Hij geeft feedback en deelt zijn expertise in een kleine groep.

Voor Bruno V. Roels is het printen even belangrijk als het fotograferen. In zijn conceptuele benadering van het medium, onderzoekt hij de impact van herhaling en variatie op de betekenis van een beeld. Zijn typologische verzamelingen leveren een visuele poëzie die aanzet tot reflectie. Sinds zijn deelname aan Unseen, Paris Photo en andere art fairs neemt zijn faam wereldwijd toe. www.brunoroels.com

S.M.A.K.
Jan Hoetplein 1
9000 Gent

UUR
14u30 tot 17u30

DEELNEMERS
6 deelnemers (volzet)
4 toeschouwers (volzet)

PRIJS
125 euro (deelnemer)
80 euro (toeschouwer)
85,50 euro (kmo-portefeuille)

* met vrij bezoek aan de expo ‘Gerhard Richter – Over Schilderen’ op de dag van de workshop.

** in de voormiddag kan je inschrijven voor een review

WRKSHP 22 . Jan Rosseel . tussen feit en fictie ANT zo 17.12.17

Leg je werk voor aan Jan Rosseel. Hij geeft feedback en deelt zijn expertise in een kleine groep.

Het werk van Jan Rosseel situeert zich tussen feit en fictie, tussen wetenschappelijk onderzoek en journalistiek. Het uitgangspunt van zijn projecten zijn historische gebeurtenissen en het begrip herinnering. Via fotografie, video en objecten legt hij verzamelingen van herinneringen vast waarbij de betrouwbaarheid van ons geheugen en ons brein in vraag wordt gesteld. Jan Rosseel is docent aan de KABK in Den Haag. www.janrosseel.com

FOMU
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen

UUR
14u30 tot 17u30

DEELNEMERS
6 deelnemers
4 toeschouwers

PRIJS
125 euro (deelnemer)
80 euro (toeschouwer)
85,50 euro (kmo-portefeuille)

* in het kader van ‘Ebifananyi – Andrea Stultiens’. Wil je die dag ook de tentoonstellingen bezoeken, dan koop je een ticket aan reductietarief (€ 6).

** in de voormiddag kan je inschrijven voor een review

WRKSHP 21 . Geert Goiris . selectie en montage ANT zo 08.10.17

Leg je werk voor aan Geert Goiris. In een kleine groep van 6 tot 8 deelnemers geeft hij feedback en deelt hij zijn expertise.

Geert Goiris is fotograaf en docent. Voor hem is maken, selecteren en monteren van beelden altijd een mix van planning en intuïtie, van strategie en improvisatie. De paradoxen en parallellen van selectiecriteria en montageprincipes staan dan ook centraal in deze workshop. Na een grondige analyse van je beeldenreeks worden sequenties herschikt tot er een vorm ontstaat die de kern van je werk adequaat vertaalt. www.geertgoiris.info

PLAATS
FOMU
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen

UUR
14u30 tot 17u30

DEELNEMERS
6 tot 8 fotografen die autonoom aan een oeuvre werken

PRIJS
125 euro (deelnemer)
80 euro (toeschouwer) VOLZET

* zelfstandigen, bijberoepers en mensen die in het kader van hun werk een workshop volgen (als deelnemer), kunnen tot 40% korting krijgen (op de prijs zonder BTW) via de kmo-portefeuille. www.kmo-portefeuille.be

** in het kader van ‘The Still Point of the Turning World’. Wil je die dag ook de tentoonstellingen bezoeken, dan koop je een ticket aan reductietarief (€ 6).

WRKSHP 20 . Frederik Buyckx . storytelling II GNT zo 17.09.17

Leg je werk voor aan Frederik Buyckx. In een kleine groep van 6 tot 8 deelnemers geeft hij feedback en deelt hij zijn expertise.

Frederik Buyckx is sinds 2010 actief als freelance fotograaf voor nationale en internationale media en maakt daarnaast persoonlijk werk. Met zijn reeks “Jesus, Make-Up and Football” won hij verschillende prijzen, waaronder de World Press Photo Award 2013. Dit jaar werd hij door Sony uitgeroepen tot ‘Photographer of the Year’. Zijn serie ‘Wolf’ is voor het eerst, en nog tot 17 septmember, te zien in de Sint-Pietersabdij naar aanleiding van het fotofestival ’80 Days of Summer’. www.frederikbuyckx.com

PLAATS
Sint-Pietersabdij
Sint-Pietersplein 9
9000 Gent

UUR
14u00 tot 17u00

PRIJS
125 euro (deelnemer)
80 euro (toeschouwer)

WRKSHP 19 . The Caravan’s Journal . storytelling I GNT zo 17.09.17

Leg je werk voor aan Johannes De Bruycker van The Caravan’s Journal. In een kleine groep van 6 tot 8 deelnemers geeft hij feedback en deelt hij zijn expertise.

The Caravan’s Journal is een internationaal collectief van storytellers met de missie: ‘Travel far. Inspire others. Share stories.’ Het agentschap stimuleert en ondersteunt samenwerkingen met mensen uit verschillende disciplines. Journalisten, fotografen, academici, kunstenaars en andere verhalenvertellers kunnen door de krachten te bundelen van elkaar leren en een sterker verhaal neerzetten. Maar waar vind je de juiste persoon die jouw verhaal kan versterken? Hoe kan je als fotograaf het verhaal van iemand vormgeven. Of hoe start je een samenwerking op tussen twee verhalenvertellers? Johannes deelt met jou zijn expertise als documentaire fotograaf en oprichter van The Caravan’s Journal.
www.thecaravansjournal.org

PLAATS
Sint-Pietersabdij
Sint-Pietersplein 9
9000 Gent

UUR
10u00 tot 13u00

PRIJS
125 euro (deelnemer)
80 euro (toeschouwer)

MSTRCLSS 01 . Max Pinckers GNT 30.08.17

Tijdens deze vijfdaagse masterclass ligt de focus op de ontwikkeling van je kritische blik op je eigen werk. Aan de hand van fotograferen, een-op-een begeleiding en groepsdiscussies word je ondersteund en uitgedaagd om je fotografische vaardigheden te verscherpen en je eigenheid te vergroten.

Meer info –> www.mentormentor.be/masterclass

WRKSHP 18 . Jan Desloover . fotoredactie . VOLZET ANT zo 21.05.17

Leg je werk voor aan Jan Desloover. In een kleine groep van 6 tot 8 deelnemers geeft hij feedback en deelt hij zijn expertise.

Op de fotoredactie van een krant lopen dagelijks zo’n 10.000 agentschapsbeelden binnen. Hoe ga je om met die stroom? Welke criteria hanteer je bij het selectieproces? En wat is, daarnaast, de rol van freelancefotografen? Hoe werken ze? Wat zijn de do’s and don’ts? Als je een opdracht doet voor een krant, stuur je dan tien beelden door, of vijftig…? Als je een eigen reeks of idee wil pitchen, hoe ga je dan best te werk? En wat verdient dat allemaal?

Als art director leidt Jan Desloover de grafische en de fotoredactie van De Standaard. Eerder werkte hij, ook op De Standaard, als eindredacteur literatuur en cultuur, onlineredacteur en redacteur binnenland.

PLAATS
FOMU
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen

UUR
14u00 tot 17u00

PRIJS
125 euro (deelnemer)
80 euro (toeschouwer)

WRKSHP 17 . Feedback Day . uiterste halen uit review met expert ANT za 29.04.17

Wil je graag je werk voorleggen aan experts op de Feedback Day op 6 mei in het FOMU, Fotomuseum Provincie Antwerpen? Twijfel je nog aan wat je precies zult laten zien en hoe je je verhaal best kunt over brengen?

We helpen in een voortraject van een halve dag om te selecteren, formuleren en reflecteren. Hoeveel en welke beelden laat je zien? Digitaal of op papier? Wat zeg ik en wat niet? We stomen je klaar zodat je op zaterdag 6 mei het uiterste uit de Feedback Day kunt halen.

PLAATS
FOMU
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen

UUR
za 29.04 van 10u00 tot 12u30
persoonlijke begeleiding

za 06.05 van 10u00 tot 12u30 of 14u00 tot 16u30
Feedback Day

za 06.05 van 16u30 tot 18u00
nabespreking

PRIJS
125 euro (incl.btw)
inbegrepen: voortraject + Feedback Day + nabespreking

inschrijven via: http://braakland-fomu.be/feedbackdays.php?lang=nl

WRKSHP 16 . Charlotte Lybeer . denken in reeksen ANT zo 23.04.17

Welke voorbereidingen tref je voor je start aan een reeks? Hoe ga je te werk bij het selecteren en wanneer is een reeks klaar om getoond te worden? Charlotte Lybeer bekijkt kritisch je portfolio en geeft feedback.

Centraal in het oevre van Charlotte Lybeer staat de mens en zijn pogingen om te ontsnappen aan de dagdagelijkse realiteit. In verschillende fotoreeksen belicht ze telkens andere, soms absurde, vluchtwegen waarbij de mens vaak blijkt te kiezen voor façade en namaak in ruil voor een portie kortstondig geluk. www.charlottelybeer.be

PLAATS
FOMU
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen

UUR
14u00 tot 17u00

PRIJS
125 euro (deelnemer)
80 euro (toeschouwer)

WRKSHP 15 . Sofie Crabbé . schrijven over je werk GNT ma 27.03.17

Op basis van je portfolio zet Sofie Crabbé je op weg om zelf een korte tekst te schrijven bij je werk. Ze reikt tools aan en geeft inzicht in haar manier van werken die je in staat stellen zelf aan de slag te gaan.

Sofie Crabbé is kunstcriticus, redacteur en curator. Ze studeerde Kunstwetenschappen aan de UGent en Photographic Studies aan de Universiteit van Leiden waar ze zich specialiseerde in de geschiedenis en de theorievorming rond fotografie. Op haar blog ‘mirrors and windows’ reflecteert ze over kunst en fotografie. Sinds 2015 werkt ze als artist liaison voor Deweer Gallery. Ze is er onder andere verantwoordelijk voor de redactie, de prospectie en cureert een groepstentoonstelling met kunstenaars die werken met het medium fotografie. www.sofiecrabbe.blogspot.com

PLAATS
NUCLEO Veeartsenij – Vloer 0
Coupure Rechts 308
9000 Gent

UUR
18u30 tot 21u30

PRIJS
125 euro

WRKSHP 14 . Dieter De Lathauwer . expo en boek BXL ma 06.03.17

Op 1 maart lanceert Dieter De Lathauwer het boek ‘I loved my wife (killing children is good for the economy)’, samen met de opening van de gelijknamige tentoonstelling in Botanique Brussel. De dummy werd reeds in Riga, Kassel en Barcelona gelauwerd en in Amsterdam bekroond met de Unseen Dummy Award. Hij nam vorig jaar deel aan een groepsexpo in Kanazawa en werd door het FOMU geselecteerd voor .TIFF 2016.

De workshop gaat voor de gelegenheid door in de expo in Botanique. Omringt door zijn werk deelt Dieter zijn kennis en vertelt hij over zijn ervaring bij het maken van de expo en het boek. Als je dat wenst geeft Dieter feedback op je beeldenreeks of boekdummy. www.dieterdelathauwer.com

PLAATS
Botanique
Koningsstraat 236
1210 Brussel

UUR
18u30 tot 21u30

PRIJS
125 euro (deelnemer)
80 euro (toeschouwer)

WRKSHP 13 . Stefan Vanthuyne . boekdummy GNT wo 25.01.17

Leg je werk voor aan Stefan Vanthuyne. In een kleine groep van 6 tot 8 deelnemers geeft hij feedback en deelt hij zijn expertise.

Stefan Vanthuyne is fotograaf en journalist. Hij maakte vier foto- en kunstenaarsboeken. Voor De Standaard, Oogst Magazine en Knack Focus schrijft hij over fotografie en over fotoboeken. Hij geeft gastcolleges en workshops en is lid van Thinking Tools, de onderzoeksgroep fotografie van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.

Stefan Vanthuyne zal het in deze workshop hebben over de dynamieken van het fotoboek. Breng je eigen boekmaquette of portfolio mee en ga met hem in dialoog. www.stefanvanthuyne.be

PLAATS
Veeartsenij – Vloer 0
Coupure Rechts 308
9000 Gent

UUR
18u30 tot 21u30

PRIJS
125 euro (deelnemer)
80 euro (toeschouwer)

WRKSHP 12 . Tine Guns GNT ma 05.12.16

Leg je werk voor aan Tine Guns. In een kleine groep van 6 tot 8 deelnemers geeft ze feedback en deelt ze haar expertise.

Tine Guns beperkt zich niet tot één medium. De voortdurend wisselende relatie tussen waarnemen, beeldvorming en betekenisgeving vormen de rode draad doorheen haar oevre, dat zowel fotografie, film, installaties als publicaties omvat. Aan de hand van enkele concrete voorbeelden illustreert ze hoe een idee evolueert naar een presentatievorm. Welke kenmerken eigen aan ieder medium, sturen haar keuzes? In deze workshop is ruimte voor debat en neemt Tine Guns de tijd om feedback te geven op je portfolio. www.tineguns.tumblr.com

PLAATS
Veeartsenij – Vloer 0
Coupure Rechts 308
9000 Gent

UUR
18u30 tot 21u30

PRIJS
125 euro

WRKSHP 11 . Kristof De Clercq . galerie . VOLZET GNT di 22.11.16

Leg je werk voor aan Kristof De Clercq. In een kleine groep van 6 tot 8 deelnemers geeft hij feedback en deelt hij zijn expertise.

In het voorjaar liep in de Kristof De Clercq gallery een solo expo van fotografe Awoiska van der Molen. Eerder al toonde de galerijhouder haar in duo met Anna Dops. Hoe komt Kristof De Clercq tot de keuzes die hij maakt? Wat gaat eraan vooraf? Wat is zijn rol in het traject van een kunstenaar? En welke plaats neemt fotografie in binnen de hedendaagse kunst? In deze workshop is ruimte voor debat en neemt Kristof De Clercq de tijd om feedback te geven op je portfolio. www.kristofdeclercq.com

PLAATS
Kristof De Clercq Gallery
Tichelrei 82
9000 Gent

UUR
18u30 tot 21u30

PRIJS
125 euro

WRKSHP 10 . Nick Hannes GNT ma 17.10.16

Nick Hannes licht toe hoe hij een onderwerp voor een fotoreeks afbakent en verder vormgeeft. Hij deelt zijn ervaringen in het maken van fotoboeken en tentoonstellingen. Welke rol speelt de fotograaf, welke de uitgever of curator? Wanneer is een reeks klaar om getoond of gepubliceerd te worden? Aan het einde van de workshop kan je met hem gedurende 15 minuten in dialoog gaan over je eigen werk.

Nick Hannes werkt momenteel aan een documentaire over urbanisatie en recreatie in Dubai en maakte eerder al indruk met ‘Mediterranean. The Continuity of Man’ en ‘Red Journey’. www.nickhannes.be

PLAATS
Veeartsenij – Vloer 0
Coupure Rechts 308
9000 Gent

UUR
18u30 tot 21u30

PRIJS
125 euro

WRKSHP 09 . Joachim Naudts GNT wo 28.09.16

Presentatie en scenografie staan centraal in deze workshop. Joachim Naudts is sinds 2012 curator in FOMU (Fotomuseum Antwerpen), waar hij inmiddels meer dan 20 tentoonstellingen maakte. Hij is hoofdredacteur van de FOMU magazines Extra en .tiff. en actief betrokken bij Punctum en Scherptediepte-Depth of Field.

Hij reikt tools aan en helpt zoeken naar de presentatievorm die best past bij jouw fotoreeks. www.fotomuseum.be

PLAATS
Veeartsenij – Vloer 0
Coupure Rechts 308
9000 Gent

UUR
18u30 tot 21u30

PRIJS
125 euro

WRKSHP 08 . Joachim Naudts . VOLZET GNT ma 26.09.16

Presentatie en scenografie staan centraal in deze workshop. Joachim Naudts is sinds 2012 curator in FOMU (Fotomuseum Antwerpen), waar hij inmiddels meer dan 20 tentoonstellingen maakte.

Hij is hoofdredacteur van de FOMU magazines Extra en .tiff. en actief betrokken bij Punctum en Scherptediepte-Depth of Field.

Hij reikt tools aan en helpt zoeken naar de presentatievorm die best past bij jouw fotoreeks. www.fotomuseum.be

PLAATS
Veeartsenij – Vloer 0
Coupure Rechts 308
9000 Gent

UUR
18u30 tot 21u30

PRIJS
125 euro

WRKSHP 07 . Thomas Vandenberghe GNT wo 15.06.16

Thomas Vandenberghe vertelt over Last night in Bangkok, een reeks die hij recent in Bangkok realiseerde in opdracht van NACC en over zijn deelname aan Unseen Photo Fair Amsterdam.

Hij deelt ook zijn ervaringen als één van de tien fotografen die geselecteerd werd door het FOMU voor een publicatie in het magazine .tiff.

Thomas Vandenberghe documenteert de rusteloosheid van zijn emotionele leven. Zijn beelden zijn intiem en teder en illustreren tegelijk gemis en verlangen. Het zijn  private beelden die de kijker toch de ruimte laten voor een eigen verhaal. www.thomasvandenberghe.be

PLAATS
Veeartsenij – Vloer 0
Coupure Rechts 308
9000 Gent

UUR
18u30 tot 21u30

PRIJS
125 euro

WRKSHP 06 . Thomas Vandenberghe . VOLZET GNT ma 13.06.16

Thomas Vandenberghe vertelt over Last night in Bangkok, een reeks die hij recent in Bangkok realiseerde in opdracht van NACC en over zijn deelname aan Unseen Photo Fair Amsterdam.

Hij deelt ook zijn ervaringen als één van de tien fotografen die geselecteerd werd door het FOMU voor een publicatie in het magazine .tiff.

Thomas Vandenberghe documenteert de rusteloosheid van zijn emotionele leven. Zijn beelden zijn intiem en teder en illustreren tegelijk gemis en verlangen. Het zijn  private beelden die de kijker toch de ruimte laten voor een eigen verhaal. www.thomasvandenberghe.be

PLAATS
Veeartsenij – Vloer 0
Coupure Rechts 308
9000 Gent

UUR
18u30 tot 21u30

PRIJS
125 euro

WRKSHP 05 . Topo Copy . risografie GNT ma 06.06.16

Topo Copy is een ‘openlab research- centrum’ rond print, (fan-)zines, papier, kopie, inkt en kunst met een eigen ‘publishing’ label & een zine-bibliotheek. Ze runnen een open atelier met machinerie ter bevordering van creatie met inkt en papier!

Jonas Nachtergaele en Dries Deriemaeker demonstreren de mogelijkheden en unieke eigenschappen van de Risograph. Breng een digitaal beeld mee en maak je eigen A3-Risoprint. www.topocopy.org

PLAATS
Topo Copy
Veeartsenij – Vloer 0
Coupure Rechts 308
9000 Gent

UUR
18u30 tot 21u30

PRIJS
125 euro

WRKSHP 04 . Sarah Eechaut . VOLZET GNT ma 18.01.16

Sarah Eechaut werkt al een aantal jaar in opdracht van The Word Magazine. Ze komt vertellen over hoe het is om te werken in opdracht en toch je eigen traject te blijven volgen. Ook het belang van netwerken, en hoe je dat aanpakt, komt aan bod.

Sarah Eechaut maakt tijdloze beelden van dingen die haar pad kruisen. Het is niet het onderwerp, maar de sensualitiet en kwetsbaarheid die de beelden verbindt. In 2014 was één van ‘The Belgian Six’, presenteerde ze de soloshow ‘Encounters’ in Osaka, Japan en nam ze deel aan de groepsexpo ‘Close’ in Den Haag. www.saraheechaut.com

PLAATS
Mint Galerie
Steendam 64
9000 Gent

UUR
18u30 tot 21u30

WRKSHP 03 . Topo Copy . risografie . VOLZET GNT ma 19.10.15

Topo Copy is een ‘openlab research- centrum’ rond print, (fan-)zines, papier, kopie, inkt en kunst met een eigen ‘publishing’ label & een zine-bibliotheek. Ze runnen een open atelier met machinerie ter bevordering van creatie met inkt en papier!

Jonas Nachtergaele en Dries Deriemaeker demonstreren de mogelijkheden en unieke eigenschappen van de Risograph. Breng een digitaal beeld mee en maak je eigen A3-Risoprint. www.topocopy.org

PLAATS
Topo Copy
Veeartsenij – Vloer 0
Coupure Rechts 308
9000 Gent

UUR
18u30 tot 21u30

WRKSHP 02 . Jurgen maelfeyt . RIOT & APE . VOLZET GNT ma 07.09.15

Het boek als presentatievorm, de vormgeving van kunstboeken en publiceren met een uitgeverij of in eigen beheer, vormen de basisingrediënten voor deze workshop.

Jurgen Maelfeyt is bezieler van de galerij en bookshop RIOT en Art Paper Editions (APE), een onafhankelijke uitgeverij die focust op het boek als expositieruimte. Hij is ook een van de partners van Ghent Art Book Fair. riot-ghent.org
PLAATS
RIOT
Dendermondsesteenweg 80, 9000 Gent

UUR
18u30 tot 21u30

WRKSHP 01 . Nick Hannes . VOLZET GNT ma 15.06.15

Nick Hannes licht toe hoe hij een onderwerp voor een fotoreeks afbakent en verder vormgeeft. Hij deelt zijn ervaringen in het maken van fotoboeken en tentoonstellingen. Welke rol speelt de fotograaf, welke de uitgever of curator? Wanneer is een reeks klaar om getoond of gepubliceerd te worden? Aan het einde van de workshop kan je met hem gedurende 15 minuten in dialoog gaan over je eigen werk.

Nick Hannes werkt momenteel aan een documentaire over urbanisatie en recreatie in Dubai en maakte eerder al indruk met ‘Mediterranean. The Continuity of Man’ en ‘Red Journey’. www.nickhannes.be

PLAATS
Mint Galerie
Steendam 64
9000 Gent

UUR
18u30 tot 21u30

© mentormentor