Een masterclass daagt je uit om je competenties te versterken en je eigenheid als fotograaf te vergroten.

In a masterclass you will be challenged to strengthen your skills and increase your individuality as a photographer.

[EN]   [NL]

 

3 – DAAGSE MASTERCLASS . BIEKE DEPOORTER . ONLINE

19 – 21 MAART 2021

 

Bieke Depoorter helpt je een manier te vinden om je verhaal vanuit een persoonlijke perspectief te vertellen. We reflecteren in groep over de keuze van je onderwerp en jouw persoonlijke relatie ermee. Vragen en twijfels zijn de motor van deze intensieve driedaagse. De inzichten die eruit voortvloeien leiden tot sterkere keuzes en dus een sterker resultaat. Ze kunnen richting geven aan een lopend project of de start zijn voor een nieuw.

BIEKE DEPOORTER

Toevallige ontmoetingen en de interacties die erop volgen, liggen aan de basis van de artistieke praktijk van Magnum fotografe Bieke Depoorter. In haar meest recente projecten stelt ze het medium fotografie in vraag en onderzoekt ze haar status als buitenstaander. Zowel cultureel als in de rol van fotograaf. Haar interesse om samen met anderen een verhaal te vertellen resulteert in collaboratieve portretten, waarbij de verhalen vaak gedeeltelijk van haar, en gedeeltelijk van de geportretteerde zijn. Agata en ook haar nieuwste project Michael illustreren die drijfveer.
www.biekedepoorter.com

PROGRAMMA

Op vrijdag leren we elkaar beter leren in een online groepsgesprek. Aan de hand van je portfolio stel je jezelf en je werk aan elkaar voor. Je formuleert ook wat je met de masterclass wilt bereiken. Nadien praat Bieke Depoorter over haar artistieke praktijk en vertelt ze hoe bepaalde projecten tot stand kwamen. Je krijgt daarbij de kans om vragen te stellen en in dialoog te gaan.

Op zaterdag en zondag gaan we dieper in op ieders werk. We voeren een één op één gesprek rond jouw emotionele en conceptuele keuzes en twijfels, afhankelijk van jouw persoonlijke noden en het specifieke project waarover je wilt praten. De groep volgt actief mee. De masterclass sluit af met persoonlijke feedback die je verder op weg zet.

PRAKTISCH

. 19 – 21 maart 2021

. De masterclass richt zich tot fotografen of studenten die autonoom kunnen werken en ervaring hebben met het medium fotografie.

. Er worden maximaal 9 deelnemers geselecteerd.

. We zien elkaar online op vrijdag van 9u30 tot 17u; zaterdag en zondag van 10u tot 17u.
Alle praktische info wordt je toegestuurd na bevestiging van je deelname.

. De masterclass gaat door in het Nederlands en/of Engels.

. Meer info en vragen: info@mentormentor.be of 0478 949 330.

Mentormentor organiseert de masterclass naar aanleiding Bieke Depoorter’s expo ‘Agata’ van 13 maart tot 25 april, Fotofestival Track & Trace.

PRIJS

€ 625 (incl.btw) deelnemer
€ 470 (incl btw) kmo-portefeuille*
€ 375 (incl.btw) mentormentor beurs

Om je optimaal voor te bereiden op de masterclass kan je vooraf nog een één op één gesprek boeken met Anja Hellebaut van mentormentor.

*Zelfstandigen, bijberoepers en mensen die in het kader van hun werk een masterclass volgen (als deelnemer), kunnen tot 30% korting krijgen (op de prijs zonder BTW) via de kmo-portefeuille.

MENTORMENTOR BEURS

Mentormentor geeft één fotograaf de kans deel te nemen aan de masterclass met 40% korting (€ 375, incl btw).

Komen in aanmerking:
. studenten fotografie die in het schooljaar 2020-2021 een masteropleiding volgen of laatstejaars in de bacheloropleiding.
. fotografen afgestudeerd in 2019 of 2020.
. fotografen voor wie de prijs te hoog is.

Je volgt dezelfde aanmeldingsprocedure en duidt aan dat je in aanmerking komt voor een beurs. Je bezorgt gelijktijdig via info@mentormentor.be de nodige bewijsstukken van je opleiding of de reden waarom je de korting aanvraagt.

AANMELDEN

. Vul het aanmeldingsformulier in, uiterlijk op zondag 28 februari 2021.

. Na verzending ontvang je een mail ter bevestiging van je kandidatuur. Neem contact op via info@mentormentor.be indien je binnen de 24u geen bevestigingsmail ontvangen hebt.

. Mentormentor selecteert uit de inzendingen de 9 meest geschikte kandidaten.

. Ten laatste op maandag 8 maart worden de deelnemers bekend gemaakt.

© mentormentor